Rechtspraak.nl nieuws

Rechtspraak.nl nieuws

Stand by contract voor ondernemers

GH Advocaten biedt u de mogelijkheid om over een eigen huisadvocaat te beschikken door een stand-by contract af te sluiten. Het stand-by contract is ontstaan door vragen vanuit het midden en kleinbedrijf.

Ondernemingen in bezit van een stand-by contract zullen door GH Advocaten met voorrang worden bijgestaan. Alle specialistische advocaten van alle vestigingen van GH Advocaten zijn beschikbaar voor permanente advisering, toetsing van vraagstellingen en begeleiding bij geschillen. Het gaat hierbij dan veelal om advisering ter voorkoming van problemen en het zijn van een eerste aanspreekpunt. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:

  • opstellen of corrigeren van belangrijke brieven en/of voeren van correspondentie;
  • het toetsen of aanpassen van uw contracten / orderbevestigingen of algemene voorwaarden;
  • het adviseren in ontslagkwesties, huurgeschillen en bij vergunningen/ontheffingen.

Het voeren van gerechtelijke procedures en het doen van incasso's valt niet onder het stand-by contract. U heeft hierbij als stand-by client echter wel het voordeel dat onze advocaten uw onderneming reeds goed kennen én u krijgt 10% korting op het gebruikelijke uurtarief. Heeft u belangstelling voor uw eigen huisadvocaat met alle bijbehorende voordelen dan kunt u dat kenbaar maken via onze contactpagina.


Het stand-by contract heeft een looptijd van een jaar en kan telkens aan het einde van het jaar worden opgezegd met inachtneming van een maand opzegtermijn. De kosten worden periodiek geindexeerd, net als het uurtarief, en zijn afhankelijk van uw keuze.

Klein: U kunt een klein stand-by contract afsluiten waarbij u per kwartaal een declaratie zult ontvangen van € 250,- (exclusief BTW en exclusief 6% bureaukosten). Hiervoor kunt u tot 4 uren gebruik maken van een specialistische advocaat. De uren hierboven worden tegen het gebruikelijke uurtarief met 10% korting in rekening gebracht.

Medium: U kunt een medium stand-by contract afsluiten waarbij u per kwartaal een declaratie zult ontvangen van € 500,- (exclusief BTW en exclusief 6% bureaukosten). Hiervoor kunt u tot 8 uren gebruik maken van een specialistische advocaat.  De uren hierboven worden tegen het gebruikelijke uurtarief met 10% korting in rekening gebracht.

Groot: U kunt een groot stand-by contract afsluiten waarbij u per kwartaal een declaratie zult ontvangen van € 1000,- (exclusief BTW en exclusief 6% bureaukosten). Hiervoor kunt u tot 16 uren gebruik maken van een specialistische advocaat.  De uren hierboven worden tegen het gebruikelijke uurtarief met 10% korting in rekening gebracht.

Welke keuze u ook maakt, ook uw onderneming is bij GH Advocaten in Goede Handen!

Dit kantoor werk op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand