Artikelen

Economische tijden verbeteren, nu de liquiditeit nog!

zondag 01 juli 2012

Economen lijken het erover eens, we gaan eindelijk betere tijden tegemoet. Het lijkt ook alsof we voorzichtig meer beweging in de markt zien na een langere periode van economische recessie. In ieder geval is het consumentenvertrouwen aanzienlijk toegenomen en dat geeft de burger moed! Toch zien we in praktijk vaak dat herstel traag op gang komt. Voor veel ondernemers blijft de liquiditeit onverminderd van levensbelang, zodat men bovenop de betaaltermijnen en het betaalgedrag van de klanten moet blijven zitten.

Wanneer een klant niet tijdig betaald is een incassotraject soms onvermijdelijk. Daarom heeft GH Advocaten het team van 8 specialistische advocaten uitgebreid met een 2-tal juristen. Hierdoor kunnen we efficiënte en kostenbesparende incassoprocedures aanbieden. De niet betalende debiteur wordt dezelfde dag nog aangeschreven door GH Advocaten, en opvolgende termijnen voor betaling moeten strikt worden nageleefd. De kosten die daarbij berekend worden sluiten aan bij de per 1 juli 2012 ingevoerde wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten (WIK).

De bedoeling is uiteindelijk dat de debiteur de hoofdsom met de incassokosten betaald zodat het voor de opdrachtgever geheel kosteloos blijft. Mocht de debiteur uiteindelijk niet betalen, dan kost het incassotraject niet meer dan de wettelijke incassokosten. Dit noemen we transparant, efficiënt en helder. Mocht de zaak niet eenvoudig te incasseren zijn, dan is een specialistische advocaat altijd erg dichtbij.

Daarmee houd u uw liquiditeit op pijl en kunt u optimaal profiteren van de aankomende economische groei. Voor vragen kunt u ons altijd bellen of kijk gerust op www.ghadvocaten.nl