Artikelen

Vertraging vlucht

woensdag 02 augustus 2023

Vertraging vlucht: heb ik ergens recht op?

De zomermaanden zijn in volle gang. Voor velen dé tijd om op een welverdiende vakantie te gaan. Zo stromen ook de luchthavens weer vol met vakantiegangers. Helaas kan het wel eens voorkomen dat uw vlucht vertraging oploopt. Erg vervelend: u wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk op uw vakantiebestemming aankomen. Wachten op een vliegveld is immers niet het ultieme vakantiegevoel. Maar heeft u ergens recht op als uw vlucht is vertraagd?

De Europese Unie heeft regels gesteld voor de vertraging van vluchten. Als uw vlucht met meer dan drie uur is vertraagd, dan heeft u recht op een vergoeding. Hoe langer de vlucht, hoe hoger de vergoeding. Bij vluchten van 1500 km of minder heeft u bijvoorbeeld recht op een vergoeding van € 250. Bij een vlucht van meer dan 3500 km en een vertraging van meer dan 4 uur, loopt de vergoeding op tot wel € 600,-.

De vergoeding krijgt u alleen niet als sprake is van overmacht. Dat is een situatie waar uw luchtvaartmaatschappij niets aan kan doen. Denk aan extreme weersomstandigheden of staking van het personeel van de luchthaven. Staking van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij is geen overmacht, dan heeft u wel recht op vergoeding.

Heeft uw vlucht meer dan 5 uur vertraging? Dan kunt u ervoor kiezen uw vlucht te annuleren en heeft u recht op volledige terugbetaling van uw ticket. Ook kunt u kiezen voor een vervangende vlucht.

Ervaart u problemen en wenst u juridische hulp? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0485-561646 of via info@ghadvocaten.nl. Ook kunt u kijken op onze website: www.ghadvocaten.nl.