Artikelen

Klopt de alimentatie nog wel?

maandag 07 januari 2019

Na beëindiging van een huwelijk moet er in veel gevallen kinder- en of partneralimentatie worden voldaan. Ook na verbreking van een samenleving of relatie waaruit kinderen zijn geboren zal in veel gevallen kinderalimentatie verschuldigd zijn. De hoogte van de alimentatie kan worden vastgesteld door de rechter, maar partijen kunnen ook gezamenlijk een bedrag overeenkomen.

Afhankelijk van het inkomen en de behoefte van de kinderen en eventueel de (ex-)partner kan het zijn dat er alimentatie moet worden betaald. Het is niet altijd eenvoudig om de hoogte daarvan te bepalen. Dit gebeurt via een berekeningsmethode die ook door de rechter wordt gehanteerd. Mocht dit in uw geval nodig zijn dan maken wij voor u een berekening op maat, zodat u weet waar u aan toe bent. Ontvangt of betaalt u nu reeds (kinder)alimentatie en vraagt u zich af of deze niet moet worden bijgesteld (verhoogd of verlaagd) dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Onze advocaten hebben ruime ervaring met het opstellen van alimentatieberekeningen. Hierbij hanteren zij dezelfde richtlijnen als de rechtbank en hetzelfde rekenprogramma. De belangen hierin zijn groot, zeker omdat in sommige gevallen de alimentatieplicht gedurende 12 jaren blijft bestaan. Overigens is er in december 2018 een wetsvoorstel aangenomen waarin deze termijn wordt verkort naar maximaal 5 jaren. Alhoewel de invoering van deze wet nog een jaar op zich laat wachten zijn sommige rechters nu al te overtuigen dat de maximale betaaltermijn moet worden verkort.

Als een goede alimentatie-specialist van GH Advocaten de alimentatie met ruim € 400,- per maand weet te wijzigen, kan dit over de huidige looptijd van 12 jaren bijna € 60.000,- schelen. Als we in specifieke gevallen de looptijd van 12 jaren naar 5 jaren terug kunnen brengen, kan dit zelfs een algehele alimentatie betaling gedurende 84 maanden schelen. Reken uit uw winst!

Daarnaast kan GH Advocaten u ook bijstaan als u van mening bent dat de door u te betalen alimentatie niet meer voldoet aan de wettelijke maatstaven. Dat kan het geval zijn als u bijvoorbeeld bent ontslagen, fors minder bent gaan verdienen of uw ex-partner is gaan samenwonen. Deze omstandigheden kunnen leiden tot een vermindering of nihilstelling van uw alimentatieverplichtingen. Ook deze wijziging kan grote financiële gevolgen hebben, zeker op de langere termijn. In onze praktijk

Heeft u vragen over specifieke onderwerpen over de alimentatie neem dan contact met ons op via info@ghadvocaten.nl of tel: 0485-561646. Ook kunt u kijken op onze website www.ghadvocaten.nl.