Artikelen

Wij wensen u een probleemloos 2023!

zondag 01 januari 2023

Wij wensen u een probleemloos 2023!

 

Het nieuwe jaar moet een mooi jaar worden! Juridische problemen passen daar niet bij. Daarom beginnen we dit jaar met het geven van enkele algemene tips om juridische problemen in het nieuwe jaar te voorkomen.

Allereerst is het belangrijk om documenten goed te lezen en goed na te denken, voordat je dit ondertekent. Het klinkt logisch, maar toch gaat dit nog vaak mis! In contracten staan dingen nou eenmaal vaak (onnodig) moeilijk verwoord. Het is dus helemaal niet vreemd als je rustig de tijd neemt om het te lezen. Het is ook helemaal niet vreemd als je iets niet begrijpt!  Vraag dan gerust om uitleg of neem contact op met een advocaat.

Ten tweede is het verstandig om belangrijke afspraken of mededelingen vast te leggen, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen. Zo kunnen de afspraken later worden nagelezen en discussies worden voorkomen. Mochten er toch problemen ontstaan? Dan kan de e-mail als bewijs dienen. Heeft u bijvoorbeeld een product geleverd gekregen, dat gebrekkig blijkt te zijn. Zet uw klacht dan ook in een e-mail. Zo kunt u altijd bewijzen dat u tijdig heeft geklaagd.

Ten derde is het verstandig om je zakelijke en persoonlijke financiën zoveel als mogelijk gescheiden te houden. Dit kan helpen om juridische problemen te voorkomen, vooral in het geval je in de financiële problemen dreigt te raken.

Ten vierde is het belangrijk om goed op te letten wat je online deelt. Zorg ervoor dat je geen belangrijke of gevoelige informatie deelt op sociale media of andere online platformen. Deel je persoonlijke informatie? Let dan goed op waar je dit deelt en denk erover na wie hier allemaal toegang toe hebben. Bescherm je accounts goed door regelmatig je wachtwoorden te wijzigen. Dit kan helpen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van identiteitsfraude of andere vormen van internetfraude.

We hopen dat deze tips je helpen om juridische problemen in het nieuwe jaar te voorkomen.

Als je toch te maken krijgt met juridische problemen, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk professioneel advies in te winnen. Bij GH Advocaten zijn we gespecialiseerd in het oplossen van allerlei soorten juridische problemen. Wij staan ook in dit nieuwe jaar altijd klaar om je te helpen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0485-561646 of via info@ghadvocaten.nl. Ook kun je kijken op onze website: www.ghadvocaten.nl.