Artikelen

Gratis je eigen advocaat kiezen

donderdag 07 november 2013

Wanneer u in een procedure betrokken bent heeft u geen zin om te discussiëren over welke advocaat u moet bijstaan of dat u zich zorgen moet maken over de kosten van de advocaat en de procedure.

Wanneer u beschikt over een rechtsbijstandsverzekering is dat ook niet meer nodig. Op 7 november 2013 heeft het Europese Hof van Justitie namelijk een belangrijke beslissing genomen die grote gevolgen heeft voor iedereen met een rechtsbijstandverzekering. Door deze uitspraak kunt u in alle procedures zelf uw advocaat kiezen. De kosten hiervan, evenals de overige kosten van de procedure, komen geheel voor rekening van uw rechtsbijstandsverzekeraar.

We merken dat veel verzekeraars toch nog proberen om verzekerden naar een aangesloten (huis)advocaat te sturen, aangezien de kosten hiervan veelal lager zijn voor de verzekeraar. Ook constateren we dat veel verzekeraars een reden proberen te vinden om de zaak vaak onterecht af te wijzen en geen dekking voor de kosten te hoeven verlenen. U hoeft hier niet mee akkoord te gaan, u mag uw eigen advocaat kiezen zonder dat u kosten hoeft te maken

Bij GH Advocaten hebben we ruime ervaring in het procederen voor cliënten met een rechtsbijstandsverzekering. Wilt u hulp hierbij of wenst u advies hierover, dan staan we u graag te woord. We kunnen helpen in de communicatie met de verzekeraar en vooraf in kaart brengen of u dekking heeft.

Mocht u geen verzekering hebben of geen dekking kunnen krijgen, dan zijn we ook graag bereid om een redelijke prijsafspraak te maken, zodat ook op deze wijze uw zorgen kunnen worden weggenomen.

Mr. M.G. Spijker, GH Advocaten Boxmeer, T:0485-561646, I:www.ghadvocaten.nl, E:advies@ghadvocaten.nl