Artikelen

Vrije advocaat keuze, het vervolg

donderdag 07 november 2013

In de vorige column heb ik stilgestaan bij de uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 7 november 2013 waarin is bepaald dat iedere rechtsbijstand verzekerde in alle procedures zelf een advocaat mag kiezen en dat alle kosten hiervan geheel voor rekening van de verzekeraar komen.

De gevolgen hiervan blijken veel groter dan verwacht. Veel mensen blijken hierover vragen te hebben en het is nog altijd niet algemeen bekend. Toch wordt er steeds meer aandacht aan geschonken, er zijn zelfs nieuwe websites voor opgericht.

Voor u geldt dat wanneer u een geschil heeft u naar eigen wens een advocaat kunt kiezen. GH Advocaten heeft op maandagavond een gratis inloop spreekuur. Dan kunt u vrijblijvend en geheel kosteloos hierover advies inwinnen. Vervolgens kunt u uw rechtsbijstandsverzekeraar bellen en verzoeken om de zaak naar uw eigen advocaat te verwijzen. Meer hoeft u niet te doen.

Bijkomend voordeel is dat uw zaak de persoonlijke en snelle aandacht krijgt van een deskundige advocaat in uw eigen regio en dat de verzekeraar normaliter ook bij een eventuele slechte afloop de proceskosten aan de wederpartij zal moeten betalen. U procedeert dus geheel zonder kosten.

Heeft u een geschil met uw werkgever, ruzie met de buren, discussie met de gemeente of een conflict met een aannemer of leverancier? Neem dan contact met ons op of kijk op www.ghadvocaten.nl