Artikelen

De best geregelde echtscheiding

vrijdag 09 september 2022

De best geregelde echtscheiding/alimentatie/verdeling/omgang!

Scheiden betekent altijd verdriet voor alle betrokkenen. Toch kan het moment komen dat het besluit valt om te gaan scheiden. Dat is het begin van een hectische periode waarin veel zaken moeten worden geregeld. Het is dan fijn dat er opheldering kan worden gegeven over welke stappen u kunt zetten.

Een advocaat kan voor één van partijen optreden, maar kan ook tussen beide partijen bemiddelen zodat partijen kunnen streven naar gezamenlijke afspraken in goed overleg. Als er kinderen zijn vormen die één van de belangrijkste onderdelen van de gesprekken, maar natuurlijk zijn ook de roerende zaken en een eventueel gezamenlijke woning of een bedrijf van groot belang. De sociale, juridische en fiscale mogelijkheden worden besproken en zoveel als mogelijk in uw voordeel benut. Voor het indienen van de stukken bij de Rechtbank is altijd een advocaat nodig, dus als u kiest voor een advocaat zal de zaak bij één partij van A tot Z worden behandeld.

Het is voor een advocaat mogelijk om gefinancierde rechtsbijstand aan te vragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Het idee dat een advocaat altijd veel geld kost is dan ook niet juist. Indien u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt hoeft slechts een eigen bijdrage te worden voldaan. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen, waarbij de laagste eenmalig € 315,00 bedraagt.

Mocht uw inkomen of vermogen te hoog zijn voor deze subsidieregeling dan worden de gebruikelijke kosten van rechtsbijstand bij een gezamenlijke echtscheiding door de partijen gedeeld. U betaalt bij gezamenlijke verzoeken dus maximaal de helft van de normale kosten van een advocaat.

Als u niet onderling tot een overeenstemming kunt komen zal een advocaat nog altijd proberen om zo efficiënt mogelijk uw zaak te behandelen en de kosten zoveel als mogelijk te beperken. Het belangrijkste doel is altijd dat de client tevreden is

 

Heeft uw vakantie de doorslag gegeven of bent u toe aan een goed gesprek? Heeft u besloten om te gaan scheiden? Heeft u vragen over omgang of alimentatie? Weet u niet hoe het zit met uw eigen bedrijf? Kunt u het huis behouden? Met al deze vragen kunt u terecht bij GH Advocaten, aan ons kantoor zijn zeer ervaren en deskundige advocaten verbonden. Wij kunnen u bijstaan bij zowel gezamenlijke verzoeken als een eenzijdige procedure. Wij zijn bereikbaar op 0485-561646 of via info@ghadvocaten.nl. Ook kunt u kijken op onze website www.ghadvocaten.nl.