Artikelen

Kerstcadeaus via Internet

donderdag 01 november 2012

Internetaankopen worden steeds populairder. In totaal is in bijvoorbeeld tussen 1 november en 5 december 2012 in totaal 188 miljoen euro extra op internet gekocht dankzij Sinterklaas.

Ook kerstcadeaus worden steeds vaker via internet aangekocht. Wat als het cadeau niet bevalt of dubbel is? In dat geval leveren aankopen via internet ook voordelen op. Voor internetaankopen geldt namelijk de wet koop op afstand. Hierin staat ondermeer dat de koper gedurende zeven werkdagen na ontvangst van het gekochte de gelegenheid heeft het zonder opgave van redenen terug te sturen.

De verkoper moet u informeren over deze mogelijkheid en gegevens verstrekken waar u met een vraag terecht kunt. Doet hij dit niet, dan is de bedenktijd volgens de wet maar liefst drie maanden.

Deze bedenktijd geldt natuurlijk niet voor alle producten, tijdsgebonden (zoals een krant of tijdschrift), bederfelijke (etenswaren) of speciaal op maat gemaakte producten kunt u niet zomaar terugsturen. Ook moet u verpakkingen niet openen en producten niet gebruiken voordat u ze terugstuurt.

Wilt u een product terugsturen? Bericht dit dan binnen de zeven werkdagen aan de verkoper. Dan moet het bedrijf uiterlijk binnen dertig dagen uw geld terugbetalen.

Wilt u meer informatie over bedenktijd, garantietermijnen of uw rechten? Neem dan contact op met GH Advocaten of kijk op onze website.