Artikelen

Een eigen huis, een plek onder de zon....

woensdag 11 oktober 2023

Een eigen huis, een plek onder de zon….

Eén van de meest moeilijke onderwerpen die geregeld moeten worden in het geval van een echtscheiding is de koopwoning. Zeker in de huidige krappe woningmarkt, waarbij een andere woning niet voor het oprapen ligt. En daarnaast zijn er vaak ook nog kinderen waar rekening mee gehouden moet worden: voor hen is het prettig dat zij in dezelfde woonomgeving kunnen blijven wonen.

Bij echtscheiding gaat de koopwoning vaak naar de eigenaar van de woning. Wie dat is, hangt af van uw situatie. Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden? Bent u voor of na 1 januari 2018 getrouwd? Bent u allebei eigenaar van de woning, dan moet u de woning verdelen of verkopen. U kunt in het echtscheidingsconvenant afspreken wie er blijft wonen in de woning en hoe lang de andere partner nog in de woning mag verblijven.

Aarzel niet om tijdens deze lastige periode advies in te winnen van een advocaat. Scheiden is geen afgebakend moment, zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn. Een advocaat weet als geen ander waar eventuele toekomstige conflicten kunnen ontstaan en kan u goed advies geven over afspraken die u met elkaar wilt maken. Zo weet u ook direct waar u wettelijk gezien recht op heeft. Of dat nu gaat om kinderalimentatie, partneralimentatie, onroerend goed of omgang: de specialisten van GH Advocaten staan voor u klaar met kundig advies. Als moderne familierechtadvocaten proberen wij escalatie van het conflict zoveel mogelijk te voorkomen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek. Wij zijn bereikbaar op 0485-561646 of via info@ghadvocaten.nl. Ook kunt u kijken op onze website www.ghadvocaten.nl.