Artikelen

Dag van de Scheiding

vrijdag 12 september 2014

Net zoals vele andere themadagen bestaat er tegenwoordig ook een “Dag van de Scheiding”. Deze is in het leven geroepen door de vFas, de exclusieve vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen en familierecht.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor vFAS was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen: de “Dag van de Scheiding”. Het doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen. Dit jaar was deze dag op vrijdag 12 september 2014. Op die dag kon u bij aangesloten vFas scheidingsspecialisten  gratis een echtscheidingscheck laten uitvoeren.

Heeft u deze dag gemist dan kunt u in de hele maand september 2014 bij GH Advocaten alsnog een gratis scheidingscheck laten uitvoeren. Bij GH advocaten zijn immers meerdere advocaten werkzaam op het gebied van het personen en familierecht, waaronder een advocaat die (aspirant)lid is van de vFas.

De scheidingscheck biedt inzicht in keuzes die u maakt in scheidingssituaties. Wanneer u en uw partner hebben besloten om uit elkaar te gaan, moeten er diverse zaken geregeld worden. Een periode met veel vragen en onzekerheid. Voor beide partners is het van belang de scheiding op een goede, respectvolle manier af te wikkelen. Zeker als er kinderen in het spel zijn.

Heeft u vragen over uw scheiding? Of wilt u meer weten over familierechtelijke zaken, zoals erfrecht, omgang of alimentatie? Neem dan contact met ons op.