Artikelen

Verandering op komst…..

vrijdag 12 september 2014

De wereld verandert in hoog tempo en oude gewoonten en handelswijzen zijn niet langer bruikbaar. Dit geldt ook voor een advocatenkantoor en daarom moet GH Advocaten klaar zijn voor de toekomst. In september 2014 zullen we u uitgebreid informeren over deze veranderingen.

Uiteraard hebben wij onze cliënten hierin centraal geplaatst. In de afgelopen 10 jaren is ook de juridische wereld enorm aan het veranderen. Het was destijds ondenkbaar dat een betrokken partij in een echtscheiding zelf zijn of haar omgangsregeling zou opstellen, terwijl dat tegenwoordig gewoon kan. Procederen ging toen nog via een procureur die moest worden ingeschakeld door een advocaat.

Een beëindiging van de arbeidsovereenkomst kon 10 jaar geleden niet met een vaststellingsovereenkomst en al helemaal niet met wederzijds goedvinden zonder dat ww-rechten verloren gingen. Bij de kantonrechter kon slechts in persoon tot een belang van € 5.000,- geprocedeerd worden, tegenwoordig is dat tot € 25.000,-. Incassobureaus en juridische adviesbureaus bestonden nog nauwelijks, incasseren moest middels een gerechtsdeurwaarder of advocaat. 10 jaar geleden kon men al helemaal niet begrijpen wat een echtscheidingsmakelaar of een mediator zou gaan doen, terwijl dit tegenwoordig alom bekende begrippen zijn.

GH Advocaten denkt dat de wereld er over 10 jaar weer heel anders zal uitzien. Uit het verleden is immers gebleken en uit de toekomst zal ook blijken dat de rol van de advocaat erg aan verandering onderhevig is.

Wij zijn klaar voor deze veranderingen, wij willen cliënten ook in de nieuwe wereld zo goed mogelijk van dienst zijn en wij gaan het daarom anders doen!