Artikelen

Hennep kweken in een huurwoning

zaterdag 12 mei 2012

“Politie rolt hennepkwekerij op in huurwoning”. Je leest dit steeds vaker in de krant. Wat je minder vaak leest, is dat de huurder uit de huurwoning wordt gezet door de verhuurder en een flinke schadevergoeding daarbovenop moet betalen. De huurder loopt niet alleen het risico van een straf door de strafrechter maar ook het risico om op straat te komen staan, zelfs met kinderen!

Weinig mensen weten dat verhuurders in het huurcontract vaak opnemen dat er geen hennep gekweekt mag worden. Zo denkt een huurder alleen een strafrechtelijk risico te lopen. Maar toch kan de huurder vanwege het kweken van hennep contractbreuk plegen met zijn verhuurder. Vaak gaat het kweken samen met het illegaal aanpassen van de elektriciteitsmeter, waardoor gevaar voor brand ontstaat. De kantonrechter vindt dit onacceptabel. Na toestemming van de kantonrechter kan de huurder uit de woning gezet worden en moet hij vaak een flinke schadevergoeding nabetalen.

Het vinden van een nieuwe huurwoning in dezelfde regio is dan ook vaak erg lastig, aangezien er maar weinig verschillende verhuurders zijn. Het is dus erg belangrijk de kantonrechter te overtuigen van uw situatie. Juridische kennis en verbale kracht van een advocaat is hierbij erg belangrijk, neem gerust contact op of kijk op www.ghadvocaten.nl.