Artikelen

Wilt u écht scheiden?

donderdag 14 december 2023

Wilt u écht scheiden?

 

Bij een echtscheiding moeten er heel wat zaken worden geregeld terwijl het ook altijd een emotioneel zware tijd voor de beide partners en eventuele kinderen is. Bij GH Advocaten nemen we onze taak hierin zeer serieus en proberen we in alle gevallen de beste bijstand te leveren. Dat is niet eenvoudig want iedere echtscheiding is uniek en iedere cliënt is anders.

 

In sommige gevallen is overleg tussen partners echt niet meer mogelijk en wordt er gekozen voor een eenzijdige procedure bij de rechtbank, waarbij we de toekomstige ex-partner als tegenpartij zien. In die gevallen proberen wij het proces strak te bewaken en te voorkomen dat de echtscheiding een kostbare en langdurige vechtscheiding gaat worden.

 

Er zijn ook situaties waarbij partijen nog wel goed met elkaar kunnen praten en dan is een gezamenlijke echtscheiding een goede optie. Daarbij proberen wij goede duurzame afspraken vast te leggen waarbij alle zakelijke keuzes weloverwogen gezamenlijk kunnen worden gemaakt. Dit is vaak een snelle en financieel aantrekkelijke optie.

 

Afsluitend is er nog een tussenweg waarbij partijen niet zomaar in goede vrede om tafel kunnen, maar een harde procedure ook niet direct nodig is. Daarvoor is een mediation traject uitermate geschikt. De mediator zal eerst proberen om partijen zover te krijgen dat onderling overleg mogelijk kan worden. Daarna wordt gekeken hoe dat gezamenlijke overleg eruit moet zien zodat iedereen zich veilig en vertrouwd kan voelen. Pas daarna kan worden gepoogd om de noodzakelijke keuzes gezamenlijk te maken.

 

Het is zaak om emoties een plek te geven maar de zakelijke beslissingen voor ogen te houden. U moet immers wel afspraken maken die langdurig houdbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de alimentatie, de omgangsregeling met de kinderen, de verdeling van de gezamenlijke boedel, de echtelijke woning en aan de pensioenverevening.

 

Mevrouw mr. A. (Annemiek) Olde Loohuis, zij is als gespecialiseerd advocate lid van de vFAS en in die hoedanigheid opgeleid en getraind als scheidingsbemiddelaar en mediator. Mevrouw mr. M. (Martine) Van der Staak heeft naast haar familierechtpraktijk een uitvoerige mediation opleiding gevolgd. Beide advocaten kunnen daardoor helpen om gezamenlijk en in goed overleg tot afspraken te komen waarbij veel aandacht is voor een respectvolle en oplossingsgericht oplossing. Indien nodig kan er natuurlijk ook flink geprocedeerd worden, maar voorkomen is in onze ogen altijd beter dan genezen.

 

Wilt u meer weten of een afspraak inplannen? Bel dan gerust 0485-561646, stuur een e-mail naar info@ghadvocaten.nl of kijk op onze website www.ghadvocaten.nl