Artikelen

Wie krijgt de zilveren taartschep?

woensdag 19 april 2023

Wie krijgt de zilveren taartschep?

Ruzie over de erfenis komt steeds vaker voor. Op het eerste gezicht lijkt een dergelijke ruzie over geld of goederen te gaan, maar vaak is er een achterliggende oorzaak. Het gaat vaak over erkend worden door de overledene, gezien worden door broers of zussen, over teleurstelling of eenzaamheid.

Ook nieuwe familieverhoudingen na bijvoorbeeld een scheiding van de overledene leiden vaker tot erfrechtproblemen. Hoofdregel in het erfrecht is dat de hele erfenis naar de langstlevende gaat. Dat is niet problematisch als de langstlevende de eigen ouder is, maar ligt anders als dat een stiefouder is. Kinderen uit het eerste huwelijk kunnen dan tegen pijnlijke situaties aanlopen. Veel kan worden voorkomen als ouders bijvoorbeeld bij leven in gesprek gaan met hun (stief)kinderen zodat zij weten wat hun positie is.

Omdat procederen in het erfrecht vaak lange en omvangrijke discussies opleveren en partijen bovendien vaak als familie nog met elkaar door één deur willen gaan, kan mediation goede en snelle oplossing bieden. Bij mediation gaan partijen buiten de rechtbank om met elkaar in gesprek om samen de beste oplossing te vinden. GH advocaten biedt mediation aan en informeert u graag over de mogelijkheden.

Mocht een goed gesprek niet meer mogelijk zijn dan kunt u met één van onze advocaten de juridische alternatieven bekijken. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0485-561646 of via info@ghadvocaten.nl. Ook kunt u kijken op onze website: www.ghadvocaten.nl.