Artikelen

Wilt u écht scheiden?

woensdag 20 juni 2018

In het geval van een echtscheiding moeten er heel wat zaken worden geregeld en is veelal sprake van een emotioneel zware tijd voor de beide partners en eventuele kinderen. Voor alle betrokkenen is het zeer waardevol om een echtscheiding zo goed en respectvol mogelijk te laten verlopen. Bovendien zitten er veel zakelijke haken en ogen aan een echtscheiding. Heeft u gedacht aan alimentatie, de verdeling van de gezamenlijke boedel, de woning en aan pensioenverevening?

Er zijn veel aanbieders op de echtscheidingsmarkt en op internet zijn diverse aanbiedingen te vinden, maar … PAS OP! Goedkoop is duurkoop en in onze praktijk zien wij achteraf veel langslepende en kostbare procedures wanneer de echtscheiding zelf niet goed is geregeld. U bent uniek, uw partner en kinderen zijn uniek en uw huwelijk was uniek, dat geldt ook voor uw echtscheiding.

Veel echtscheidingsbemiddelaars of mediators richten zich vooral op de emotionele kant van het verhaal, veel advocaten belichten juist de zakelijke kant. Bij GH Advocaten kunt u voor beide deskundigheden terecht. Wij hebben deskundige advocaten die tevens opgeleid zijn als mediator. Bijvoorbeeld mevrouw mr. A.A.M. Olde Loohuis, zij is als gespecialiseerd advocate lid van de vFAS (vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators). In haar echtscheidingspraktijk behandelt zij onder meer echtscheidingsprocedures en aanverwante zaken zoals de boedelverdeling, de pensioenverevening en de alimentatie.

Mr. Olde Loohuis is echter tevens scheidingsbemiddelaar en mediator. Zij kan haar cliënten daardoor helpen gezamenlijk en in goed overleg tot afspraken te komen over bijvoorbeeld de omgangsregeling met de kinderen en toekomstige contacten. Daarbij is veel aandacht voor respectvol en oplossingsgericht handelen. Hierdoor kunnen de echtelieden samen een echtscheiding met alle bijkomende onderwerpen regelen en worden veelal geen onnodige kosten gemaakt. Ook komen partijen er samen vaak sneller en beter uit, zodat ook in de toekomst geen bezwaren ontstaan.

Wat de kosten betreft, is het prettig om vooraf duidelijkheid te geven. Onze advocaten werken op basis van een uurtarief met een goede inschatting van het aantal uren en in sommige gevallen kunnen zelfs vaste prijsafspraken worden gemaakt. Mocht u niet in staat zijn om deze kosten te betalen dan kunnen we gesubsidieerde rechtsbijstand aanvragen. Wordt dit toegekend, dan betaalt de overheid de kosten en krijgt u enkel een eenmalige eigen bijdrage opgelegd, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Omdat niet iedere zaak hetzelfde is, biedt GH Advocaten deze verschillende opties aan zodat het toch betaalbaar blijft en u weet waar u aan toe bent. U krijgt dus een deskundige advocaat en een goed opgeleide mediator voor een redelijke prijs. Vaak is de rekening achteraf minder dan bij één van de internetaanbiedingen.