Artikelen

Samen trouwen samen scheiden

dinsdag 30 augustus 2022

Samen trouwen, samen scheiden. Kom praten op 9 september 2022!

Na een zinderende zomer volgt er traditiegetrouw in september een piek in het aantal echtscheidingsverzoeken. De zomervakantie geeft mensen tijd en ruimte tot reflectie en bezinning. Daaruit volgt soms de conclusie dat afscheid nemen van elkaar beter is.

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor een echtscheiding in goed overleg samen te regelen, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Maar wist u dat iedere echtscheiding in Nederland alleen door een rechter kan worden uitgesproken? Ook wanneer u de scheiding via een mediator regelt, moet volgens de wet daarna een advocaat alsnog het echtscheidingsverzoek indienen. Gelukkig kunnen alle afspraken die u onderling heeft gemaakt (kinderen, woning, vermogen) dan wel bij de rechter worden aangeleverd.

Inmiddels zijn er ook tal van nieuwe verkorte procedures in opkomst waarmee een snelle doorlooptijd bereikt kan worden. Dat geldt ook voor bij scheidingen waarbij partijen niet op alle punten overeenstemming hebben bereikt. De advocaten van GH advocaten informeren u graag over de verschillende mogelijkheden zoals: een klassieke procedure, een deelprocedure, een viergesprek of een mediation. Wij hebben ervaring met al deze opties.

Op vrijdag 9 september 2022 organiseert GH advocaten van 09.00 tot 12.00 uur een inloopochtend aan de Spoorstraat 66 te Boxmeer over alle manieren waarop u een scheiding kunt regelen. Landelijk is het op dat moment “de Dag van de Echtscheiding”. U kunt dan van gedachten wisselen met één van onze familierechtadvocaten. Graag van tevoren een afspraak maken via 0485-561646, info@ghadvocaten.nl of met het contactformulier op onze website www.ghadvocaten.nl.